DISCIPLINA

Kako skupiti snage kada nam ne ide baš najbolje? Kako nastaviti dalje kada nismo motivirani?

Ukoliko želimo promijeniti svoje tijelo ili želimo promijeniti bilo što drugo u svome životu, jako nam je važna disciplina. Disciplina znači da radimo nešto iz dana u dan, bez obzirajesmo li raspoloženi za to ili nismo.


Kada nismo raspoloženi, upravo tada je ta disciplina najvažnija. Znači ne čekamo svaki dan da budemo inspirirani i motivirani da bismo odradili trening, ne čekamo da se osjećamo savršeno i da smo puni energije kako bismo taj trening odradili, nego jednostavno imamo svoj raspored treniranja i njega se držimo bez obzira na sve. To je disciplina. Disciplina je baza svega što radimo. Jer, kada bismo svaki put čekali da smo savršeno raspoloženi i motivirani da bismo odradili trening, ne znam koliko puta mjesečno bismo uistinu taj trening odradili.
Dakle, savjet je da si napravite raspored treniranja i jednostavno se njega držite bez obzira na sve.


Sjednite sami sa sobom i za sljedećih 7 dana si napravite raspored. Danima kada nemate vremena za trening nikako nemojte staviti trening na raspored jer je jako bitno da se zaista pridržavate rasporeda. Nemojte preskakati i odgađati trening za drugi dan, nemojte lagati samu sebe!

Raspored stavite na vidljivo mjesto. Kroz redovito treniranje prema rasporedu vremenom ćete stvoriti naviku vježbanja te naučiti uživati u vježbanju kada počnete primjećivatidobrobiti od redovitog treninga, kada primijetite povećanje kondicije i kako sve bolje uspijevate odraditi trening, te naravno kada vidite prve promjene, te će se stvoriti i želja ivolja za vježbanjem. Ali na početku dok nemate tu naviku, dok nemate te osjećaje iznutra koji vas guraju da odradite trening, Vi radite prema rasporedu kako biste stvorili navikuredovite fizičke aktivnosti.


Nekad ćete se možda osjećati preumorni da biste vježbali, ali vjerujte, često je naš um umorniji nego što smo mi zapravo fizički umorni, i nedajte da Vas vaš um zavara. Dakle, Vi imate energije za odraditi trening, ali ste psihički umorni pa razmišljate vjerojatno ovako: “umorna sam”, “ne da mi se”, “ja to ne mogu” ili “ma, sutra ću”. Takve misli drastično utječu na vaš sam osjećaj sposobnosti za odraditi trening. Vaše misli su sve, vaše misli su ono što Vas pokreće ili koči. Trenirajte svoj mozak da razmišlja na pozitivan način, primjerice:
● dan je za trening!,
● evo imam sad sat vremena slobodno, idem to odraditi!,
● ja to mogu!,
● idem to odradit do kraja! i slično.
Takav način razmišljanja je dobra samomotivacija. Dakle, samo mala promjena u načinu razmišljanja može napraviti veliku razliku u tome kako će izgledati vaš dan, odnosno vašživot.

Kada je trening na rasporedu Vi taj dan trening odradite čak i kada niste savršeno raspoloženi i kada vam se ne da vježbati moj savjet je da jednostavno počnete, i vjerujteonda to ide, najteže je započeti. Nakon toga je osjećaj fenomenalan jer ste pobijedili samu sebe, svog najtežeg protivnika. Samo naprijed, budite uporne, budite jake, jer Vi to možete! Disciplinirajte se i stvorite zdrave navike.