OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024.
OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024. OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024. OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024. OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024.
OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024. OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024. OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024. OTVORENI UPISI ZA Studeni/November 2024.
logo

Kako se pokrenuti ?

21 / 9 / 2024

Savjeti

Blog header

Pokretanje sebe da bismo počeli trenirati i mršavjeti često zahtijeva promjenu životnog stila i stjecanje novih navika, što može biti izazovno. Prvi korak je postavljanje jasnih i realnih ciljeva. Umjesto da sebi zadamo cilj "Želim smršaviti," trebamo razmisliti o konkretnom cilju poput "Želim izgubiti 5 kilograma u naredna dva mjeseca." Ovakav pristup pomaže nam da ostanemo fokusirani i motivirani.


Motivacija igra ključnu ulogu u postizanju ciljeva. Razmislimo o razlozima zbog kojih želimo trenirati i mršavjeti. To može biti poboljšanje zdravlja, povećanje energije, unapređenje samopouzdanja ili jednostavno želja za boljim osjećajem u vlastitom tijelu. Držimo te razloge na vidljivom mjestu kako bi nas stalno podsjećali zašto smo krenuli na ovaj put.


Planiranje je ključno za uspjeh. Potreban je plan treninga koji uključuje aktivnosti koje volimo i koje nam odgovaraju. Možemo početi s jednostavnim vježbama poput hodanja, trčanja ili vožnje bicikla, te postupno povećavati intenzitet. Ako nam zatreba pomoć, možemo potražiti savjet trenera koji može prilagoditi program našim potrebama.


Pravilna prehrana je neophodna za mršavljenje. Potrebno je fokusirati se na uravnotežene obroke bogate voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama, proteinima i zdravim mastima. Treba izbjegavati brzu hranu, slatkiše i gazirane napitke. Piti puno vode i jesti u redovitim intervalima kako bi održali energiju i izbjegli prejedanje.


Podrška prijatelja, obitelji ili zajednice može biti od velike pomoći. trebamo se pridružiti grupi za mršavljenje ili pronaći partnera za vježbanje. Dijeljenje uspjeha i izazova s drugima može nam pružiti dodatnu motivaciju i podršku.


Strpljenje i dosljednost su ključni. Rezultati ne dolaze preko noći, pa je važno da budemo strpljivi i dosljedni u svojim naporima. Svaki mali korak je korak bliže cilju. Ako imamo loš dan, ne trebamo odustajati – svaki novi dan je prilika za novi početak.


Praćenje napretka je također važno. Trebamo voditi dnevnik vježbanja i prehrane, slikati se prije i poslije ili se mjeriti kako bi pratili svoje rezultate. To nam može pružiti dodatnu motivaciju i pokazati koliko smo napredovali.


Nagrađivanje sebe za postignute ciljeve može biti motivirajuće. Nagradimo se nečim što volimo, bilo da je to nova odjeća, masaža ili izlazak s prijateljima. Male nagrade mogu nam pomoći da ostanemo motivirani i nastavimo s naporima.


Psihološki aspekti mršavljenja i treniranja su također važni. Radimo na svojoj samosvijesti i mentalnom zdravlju. Ako imamo problema s emocionalnim jedenjem ili niskim samopouzdanjem, razgovarajmo s terapeutom ili stručnjakom za mentalno zdravlje.


Najvažnije je da uživamo u procesu. Pronađimo aktivnosti u kojima uživamo i recepte koji nam prijaju. Kada uživamo u onome što radimo, lakše ćemo se držati svog plana i postići svoje ciljeve.


Pokretanje za treniranje i mršavljenje zahtijeva odlučnost, planiranje i podršku, ali rezultati su vrijedni truda. Svaki korak naprijed vodi nas bliže postavljenim ciljevima, pa trebamo ostati fokusirani i motivirani.



Žena si možeš sve
Fitness Anny
calloutImg
topLeftDots bottomLeftDots topRightDots bottomRightDots
Edukativni sadržaj
Pogledaj sve
blogImg

Proširene vene

blogImg

Priručnik za jačanje imuniteta

Savjeti
blogImg

ZOBENE PAHULJICE

Prehrana
blogImg

Rak dojke - prevencija, dijagnoza i važnost samopregleda

Savjeti
blogImg

Čaj od korpive

Prehrana
blogImg

Recept za domaći ajvar

Prehrana
blogImg

Odbacite osjećaj kontrole kako biste se povezali sa svojim djetetom

Savjeti
blogImg

Empatija

Savjeti
Pridruži se zajednici!
173k PRATITELJA@FitnessAnny
facebook
125k PRATITELJA@infofitnessanny
instagram
10k PRATITELJA@fitnessanny
tiktok
7k PRATITELJA@fitnessanny
youtube
Adresa Ljubuški Ul. fra Lovre Šitovića 6
Radno vrijeme Tu smo za Vas svakim radnim danom od 08:00h do 22:00h
Nedjelja neradna